torsdag 28 januari 2010

Galla

Och efter den senaste veckans tagfarder.
Varanasi-Gaya en kort resa pa kvallen, 4 timmar bara. Den blev drygt 9 timmar lang. Kom fram 06 pa morgonen och slog folje med en forfrusen kines fran Shanghai, han havdade att det var farligt att aka pa landsbygden efter morkrets inbrott och fick och att vanta tills morgonen kom nagon timme senare. Delade autorickshaw for 60rs. Rickshawforarna slogs om oss och nar vi just satt oss med all packning ropade nagon 40 RUPEE! Sa fattigt var det, att vi kunde aka 13km for 40rs.

I Bodhgaya gick forresten strommen hela tiden och hotellets generator gick igang. Inget konstigt med det egentligen. Men nar jag efter en somnlos natt antligen lyckades slumra in kl 03 pa natten gick generatorn igang. Och den var precis utanfor vart fonster. Det borjade bensin och danade sa in i vassen.
Sa pa tva dygn hade jag inte sovit alls.

Darfor var det mindre kul nar taget fran Gaya som bekant blev over 30h sent och nar vi antligen knuffade oss ombord satt manniskor overallt. Pa vara bokade platser med givetvis. Vi fick sitta och tjura med vara platser delade med 2 andra. Sen nar folk skulle sova hade den som belagrat overslafen somnat. Vi var arga och ville vacka personen ifraga, men vagade/ville inte vacka nar vi sag att det var en mamma med spadbarn.
Ja, sa vi fick "sova" som en trasig fallkniv. Inte alls.
Drygt 5 timmar somn pa 3 dygn.

1 kommentar:

  1. Som sagt inga dalar: inga toppar. Bör vara upplagt för lite easy livin´nu då. P

    SvaraRadera